Marxa Special Olympics: seguim caminant per a una major inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual

  • XVIII Marxa Special Olympics, amb el lema Tots Junts Som Imparables, s’ha reivindicat una millor integració de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat mitjançant l’esport.
  • Lliurament dels 7ns Premis Nacionals. Els guardonats d’enguany són: Johan Cruyff; la Fundación Privada Leo Messi; els esportistes de Special Olympics Lluïsa Muñoz i Albert Ramírez; l’Associació Encert i l’AEC Manlleu.
  • Homenatge als 17 esportistes que van participar en els Jocs Mundials Special Olympics de Los Angeles. Els medallistes d’or de bàsquet han disputat un partit d’exhibició contra els ex professionals Sergi Grimau, Roger Esteller i Nacho Solozábal.
  • La tradició catalana ha estat present en l’inici de la Marxa amb la colla castellera Ziga Zaga de Valls desplegant el llaç taronja, símbol i color de la discapacitat.

Prop de 700 persones han desafiat el fred i s’han congregat a la Plaça Maria Cristina de Barcelona per caminar tots junts a favor d’una major inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual en la 18a Marxa Special Olympics.

Organitzada per Special Olympics Catalunya, la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual) i la Fundació del FC Barcelona, la Marxa vol commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que és el 3 de desembre. Un dels objectius de la Marxa és conscienciar a la població de les dificultats en què es troba el col·lectiu i reclamar una major inclusió a la societat mitjançant l’esport.

Després de l’esmorzar amb xocolata calenta i melindros, esportistes, familiars, amics i  autoritats, sota el lema de la Marxa, TOTS JUNTS SOM IMPARABLES, i amb el llaç taronja solidari que els voluntaris de Dincat repartien entre els assistents, han començat a caminar cap al Palau Blaugrana per al lliurament dels 7ns Premis Special Olympics Catalunya travessant l’avinguda Diagonal a ritme de batucada en un ambient festiu i familiar.

La tradició catalana ha estat molt present en el tret de sortida de la Marxa. La colla castellera Ziga Zaga de Valls, amb persones amb i sense discapacitat intel·lectual, ha obert la caminada popular quan l’anxaneta ha despenjat una pancarta amb el llaç taronja, símbol i color de la discapacitat intel·lectual. Moment molt aplaudit per tots els assistents que omplien la Plaça Maria Cristina.

Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL, Carmela Fortuny, Secretària d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal de la Generalitat de Catalunya, Emili Roussaud, membre de la junta directiva del FC Barcelona, Mónica Amat, subdirectora de gestió econòmica de la Secretaria General de l’Esport, Carles Muñoz, vicepresident de la UFEC, Daniel Laga, assessor tècnic d’Esports de la Diputació de Barcelona, Rosa Cadenas, presidenta de Dincat, Anaïs García, responsable departament esports ONCE i Noemí de la Calle, diputada Parlament de Catalunya, han estat al costat dels esportistes de la Federació ACELL i Special Olympics.

El Palau Blaugrana s’ha vestit de gala per rebre els guardonats dels 7ns Premis Nacionals. I és que Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL han volgut distingir aquelles persones, entitats o institucions que més s’han significat per ajudar el col·lectiu de les persones amb discapacitat.

Els guardonats han estat:

PREMI D’HONOR: Johan Cruyff

Susila, la filla de Cruyff, ha rebut el premi en nom de l’ex entrenador barcelonista i que ha volgut agrair el suport que Johan dóna als esportistes de Special Olympics Catalunya de manera desinteressada estant al seu costat en diferents esdeveniments esportius organitzats per l’entitat i en els que participen aquests esportistes de manera continuada, des de l’any 1994, en que es van celebrar els Jocs Special Olympics a Granollers. Des de 2004 col·labora també, mitjançant la Fundació Cruyff, a les Jornades Escolars de natació, bàsquet, futbol i atletisme organitzades per la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya.

PREMI AL VALOR ESPORTIU INDIVIDUAL ex aequo:

Albert Ramírez: jove esportista de Special Olympics-ACELL que està present a tots els campionats d’atletisme i, tot i que competeix en cadira de rodes, supera amb escreix les seves dificultats i millorant dia rere dia. Un esportista modèlic.

Lluïsa Muñoz: especialista en bàsquet, però també ha estat l’única dona amb tres Lligues consecutives d’hoquei interior i amb tres medalles en natació en els últims Jocs Special Olympics 2014. Una esportista pluridisciplinària que ho dóna tot a la pista i dins l’aigua, un exemple per a tothom.

PREMI AL VALOR ESPORTIU COL·LECTIU: Associació ENCERT

Entitat barcelonina que des del 2009 està amb nosaltres i s’ha convertit en un referent en el món del bàsquet amb diferents equips potenciant l’esport femení i el dels més joves. També treballen per a la per la integració laboral de Persones amb DID tenint un auxiliar contractat en cada  un dels equips de competició.

PREMI AL COMPROMÍS SOLIDARI: AEC Manlleu

L’entitat esportiva osonenca des de l’any 2012 ha incorporat els jugadors amb discapacitat intel·lectual del Sant Tomàs-Parmo (antic Club Car de Vic) dins del club, com una secció més. El Club sempre ha col·laborat en diferents campionats de Catalunya i altres esdeveniments esportius.

PREMI A LA RESPONSABILITAT SOCIAL: Fundación Privada Leo Messi

La Fundació Privada Leo Messi ha volgut col·laborar en el nostre projecte i fomentar l’esport adaptat per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de 6 a 16 anys. Moltes escoles d’educació especial han pogut adquirir nou material adaptat per cobrir les necessitats dels alumnes més joves i becar i ajudar que molts d’ells puguin accedir a les competicions i entrenaments, que, fins ara, per temes econòmics, molts dels joves atletes no podien accedir a la pràctica esportiva.

L’acte central ha començat rebent l’estrella dels nostres esportistes, la mascota de Special Olympics, el Nuc. Mentre els presentadors de l’acte, Marta Bayarri i Pep Callau, cridaven a pista als 17 jugadors de bàsquet i handbol que van disputar els últims Jocs Mundials Special Olympics de Los Angeles. Amb el públic dempeus agraint el seu esforç i dedicació han rebut un merescut homenatge pel seu gran paper en la competició internacional més important per als nostres esportistes. Un gran reconeixement per l’or en bàsquet i una gran quarta posició per la Selecció Catalana d’handbol.

Els medallistes d’or en bàsquet han sigut la Selecció Special Los Angeles que s’ha enfrontat en el partit d’exhibició contra la Selecció Special All Stars amb jugadors amb discapacitat intel·lectual i els jugadors unificats i ex professionals com Roger Esteller, Sergi Grimau, Nacho Solozábal i Ramon Bordas. El partit, molt igualtat, ha tingut un resultat final de 29 a 29, de nou TOTS SOM CAMPIONS!

Un dels moments encara més bonics que s’han viscut avui sobre el parquet del Palau Blaugrana, ha estat a la mitja part del partit de bàsquet quan les gimnastes de Special Olympics-ACELL han fet tres números de gimnàstica rítmica. A ritme d’ABBA, de Mariah Carey i Enrique Iglesias han demostrat el resultat dels entrenaments davant d’un públic totalment entregat a les atletes.

Per cloure l’acte, tot el públic ha cantat i ballat al ritme del grup musical JARKS, un dels finalistes del programa Oh Happy Day! de Televisió de Catalunya.

 

Moltes gràcies a tots i totes per acompanyar-nos!

TOTS JUNTS SOM IMPARABLES!

22  de novembre 2015

Compartir:

Més publicacions

Xarxes